• Showband Corio Heerlen

  • Wedstrijden Rodahal

  • WMC Kerkrade 6 t/m 30 juli 2017

  • Parkstad Limburg Stadion

  • De Rodahal

Taal

Login Formulier

 

Installatierede door Kees van Etten, vicevoorzitter van Vrienden van het WMC, op zondag 23 juli in het Parkstad Limburg Stadion.

Dames en Heren, Muziekliefhebbers,

Als Vicevoorzitter van de Vereniging Vrienden van het WMC wil ik graag het woord richten tot internationaal jurylid Dr. Nipat Kanchanahud.
Ik word vergezeld door onze penningmeester, de heer John Smeets.
Het is een traditie van de Vrienden van het WMC om tijdens het WMC een persoon met internationale verdiensten voor de Mars-, Marsparade- en Showwedstrijden in het zonnetje te zetten en te huldigen.

Voor de Marsparade- en Showwedstrijden staan we hier in het prachtige Parkstad Limburg stadion om het bekende jurylid Dr. Nipat Kanchanahud uit de Thailand niet alleen vanwege zijn internationale verdiensten maar ook voor zijn grote verdiensten binnen het WMC te huldigen.
Geachte Nipat Kanchanahud, muziekvrienden binnen en buiten het WMC.


1. Leven
Kanchanahud genoot zijn basisopleiding in Bangkok in de beroemde ‘Wat Suthiwararam School’, daarnaast studeerde hij hoorn en was hij hoornist in de Bangkok Symphonic Orchestra (1988-1995).
Tijdens zijn opleiding in de middelbare school werd hij tevens gefascineerd door Mars en show cultuur en de Blaasmuziek en was leider van de schoolband.
Wat later studeerde hij ook nog hoorn bij professor William Scharnberg in de USA en was daarbij hoornist in de North Texas Wind Symphonic Band. 
Sinds 2004 is hij de choreograaf “drill formation designer” van de “The Green Brigade” UNT Marching Band van de Universiteit van Texas.
Hij wordt beschouwd als de meest beroemde Thaise choreograaf “drill formation disigner” in de wereld van de  Mars- en showwedstrijden.
In 1998 was Nipat Kanchanahud dé choreograaf voor de openings- en sluitingsceremonie van 13e  Aziatische Spelen! 
Daarnaast jureerde Kanchanahud in 1998 en 2008 in de prestigieuze “Grand national Marching Band Competion” in Singapore.
In 2015 promoveerde Nipat Kanchanahud tot doctor in de muziekwetenschap aan de Universiteit van Texas.
 
Kanchanahud heeft in de wereld Marsparade- en Showsector als internationaal jurylid sinds 2000 een zeer grote staat van dienst opgebouwd. Nipat Kanchanahud is sinds 2000 een zeer vooraanstaand internationaal jurylid bij de World Association of Marching Show Band Championships. Hij jureerde daarbij over de gehele wereld.

Dr. Nipat Kanchanahud  is ook hier in Kerkrade een meer dan gewaardeerd jurylid bij reeds twee opeenvolgende WMC edities.
Ik kom daar zo op terug.
Nipat Kanchanahud geniet op het gebied van de Marsparade- en Showwedstrijden ook als docent/opleider van juryleden en als ontwerper van nieuwe jurymethodieken, grote faam en is uiteraard in zijn land daarbij zeer actief.
Daarnaast en niet onbelangrijk, is Kanchanahud een waardig ambassadeur in Thailand voor het WMC.

Kanchanahud is uiteraard voor zijn jurywerk en opbouwende vernieuwende inzichten in het vakgebied van de Marsparade- en Showwedstrijden reeds meerdere malen in binnen- en buitenland onderscheiden.
Daarnaast is Kanchanahud nog actief als dirigent van Harmonieorkesten in Thailand en daarbuiten.

2. Jurylid en het WMC Kerkrade
In 2005 en 2009 maakte Dr. Nipat Kanchanahud deel uit van het Juryteam dat jureert bij de Marsparade- en Showwedstrijden tijdens het WMC in het Parkstad Limburg stadion.
Ook dit jaar 2017 is hij als lid van de internationale jury hier bij het WMC voor de Marsparade- en Showwedstrijden aanwezig.

Ook in de WMC-wandelgangen ondervindt Kanchanahud vanwege zijn uitstekende en ‘wijze’ inzichten, zijn wijze van communiceren en zijn vriendelijke opbouwende manier van jureren bij vriend en vijand veel waardering.

3. Conclusie
De Vrienden van het WMC komen gebaseerd op het bovengenoemde tot de volgende overwegingen:

A. Nipat Kanchanahud geniet grote nationale en internationale reputatie in het vakgebied jureren van de Marsparade- en Showwedstrijden;
B. Nipat  Kanchanaud geldt als ambassadeur in Thailand voor het WMC in bij de Marsparade- en Showwedstrijden en concertwedstrijden.
C. Nipat Kanchanahud beschikt over uitstekende pedagogische en didactische talenten die hij al meer dan 20 jaar zowel in  Thailand als ook internationaal ten behoeve van de Marsparade- en Showwedstrijden inzet.
D. Nipat Kanchanahud is regelmatig als opleider en adviseur voor juryleden aanwezig in de internationale Marsparade- en Showsector en heeft grote affiniteit met die Marsparade- en Showsector van het WMC.

De Vrienden van het WMC willen U Nipat Kanchanahud danken en huldigen voor deze verdiensten met betrekking tot de Marsparade- en Showsector.
Wij hebben zeer veel waardering voor uw werk.

Met algemene stemmen hebben de Vrienden van het WMC in hun vergadering op 1 juli 2017 besloten Nipat Kanchanahud te benoemen tot persoon van verdienste van de Vereniging Vrienden van het WMC. Van harte proficiat!

Nipat Kanchanhud mag ik u verzoeken naar voren te komen om dit fraaie bronzen beeldje gemaakt door edelsmid Bert Kreijen uit Kerkrade voortstellende “Persoon van Verdienste”, de oorkonde en onze felicitaties in ontvangst te nemen.


Kerkrade/Boxmeer,  juli 2017.

Kees van Etten, Vice-Voorzitter Vrienden van het WMC